У Німеччині мігранта з Афганістану засудили до довічного за вбивство студентки

Четвер, 22 березня 2018, 12:57

Суд Німеччини засудив мігранта з Афганістану до довічного ув'язнення за зґвалтування та вбивство 19-річної студентки-медика.

Про це повідомляє The Associated Press.

Повідомляється, що саме ця справа викликала дебати в країні щодо того, як Європа вирішує проблеми міграції.

В ході судового розгляду, підсудний Хусейн К. розповів, що у 2016 році зґвалтував Марію Ляденбургер та кинув її без свідомості в річку, де вона потонула.

Він також розповів, що в той період він пив та вживав наркотики, однак суд заявив, що не виявив жодних доказів "погіршення" дієздатності підсудного.

"Він знав, що вона була ще жива, коли він кинув її в (річку) Драйзам, що вона потоне," - заявила суддя Кетрін Шенк.

Повідомляється, що Хусейн К., який був серед 890,000 шукачів притулку, які приїхали в Німеччину в 2015 році, стверджував, що на момент скоєння злочину йому було 18 років, і спочатку його звинувачували у відповідності з законом у справах неповнолітніх. Однак після експертного висновку та заяв свідків виявилося, що йому 22 роки, й тому суд судив його як дорослого.

Зазначається, що дана справа лише підкреслила проблеми комунікації серед європейських країн після того, як з'ясувалося, що Греція не поінформувала своїх сусідів про те, що  Хусейн К. порушив правила умовного звільнення після того, як його достроково відпустили за замах на вбивство в цій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: