КНДР заявила про заморожування ядерних і ракетних випробувань

Субота, 21 квітня 2018, 10:22

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин оголосив, що КНДР заморозить ядерні та ракетні випробування і закриє ядерний випробувальний полігон на півночі країни.

Про це повідомило південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.

"З 21 квітня Північна Корея припинить ядерні випробування і запуски міжконтинентальних балістичних ракет", - сказано в повідомленні північнокорейського державного ЗМІ.

"Північна Корея закриє ядерний випробувальний полігон на півночі, щоб підтвердити свою обіцянку заморозити ядерні випробування", - мовиться у заяві.

Президент США Дональд Трамп привітав рішення КНДР, назвавши його "великим прогресом".

"Північна Корея погодилась заморозити усі ядерні випробування і закрити ядерний полігон. Це дуже гарні новини для КНДР та всього світу - великий прогрес! Очікую на наш саміт", - написав Трамп у своєму Twitter.

Заява КНДР з’явилась на тлі підготовки майбутніх самітів на найвищому рівні із Південною Кореєю та США. Обидві країни тиснуть на Північну Корею з метою її денуклеаризації.

Кім Чен Ин повинен зустрітися із президентом Південної Кореї наступного тижня, з президентом США Дональдом Трампом – наприкінці травня або на початку червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.