У США закликали тиснути на КНДР напередодні саміту Трампа з Кім Чен Ином

Четвер, 19 квітня 2018, 14:08

Сполучені Штати повинні продовжувати фінансовий та дипломатичний тиск на КНДР протягом підготовки до запланованого саміту президента Дональда Трампа з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Про це заявив постійний представник США при конференції з роззброєння в швейцарській Женеві Роберт Вуд, передає Reuters.

"Сполучені Штати як і раніше прихильні до повної, контрольованої і незворотної денуклеаризації Північної Кореї. В рамках кампанії здійснення тиску ми дуже зацікавлені в його збереженні, зокрема в застосуванні санкцій, гарантуючи, що Північ не в змозі отримати доступ до засобів, які допомагають його ядерній програмі і програмі балістичних ракет", - сказав він.

При цьому він зазначив, що нині тривають переговори з "високими ставками".

"Президент є різким спеціалістом щодо укладання угод, люди не повинні недооцінювати його", - сказав Вуд.

Раніше стало відомо, що кандидат на посаду держсекретаря США, директор ЦРУ Майк Помпео зустрічався з лідером КНДР Кім Чен Ином для обговорення можливої зустрічі лідерів двох країн.

Трамп заявляв, що може зустрітися з Кім Чен Ином у найближчі тижні. Разом з тим Трамп висловив сподівання на плідну зустріч з з північнокорейським лідером, однак попередив, що піде з зустрічі, якщо вона здасться йому не результативною.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: