ЄС і Мексика погодили нову угоду про вільну торгівлю

Неділя, 22 квітня 2018, 13:35

ЄС і Мексика досягли згоди щодо оновленої угоди про вільну торгівлю.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Згідно з оновленими умовами угоди від 2000 року "практично вся двостороння торгівля товарами буде безмитною, в тому числі і в аграрному секторі", йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ЄК, це буде перша торгова угода ЄС, яка передбачає боротьбу з корупцією в приватному та державному секторах.

"Торгівля може і повинна бути безпрограшним процесом. Мексика та ЄС працювали разом і досягли взаємовигідних результатів. Ми робили це як партнери, які готові обговорювати, захищати свої інтереси, одночасно йти на компроміси, щоб задовольнити очікування один одного. З цією угодою Мексика приєднується до Канади, Японії та Сінгапуру у зростаючому списку партнерів, які бажають співпрацювати з ЄС у захисті відкритої, справедливої та правильної торгівлі" – заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

"Сьогоднішня домовленість також надсилає сильний сигнал іншим партнерам щодо можливості модернізації існуючих торговельних відносин, коли обидва партнери поділяють чітке переконання у перевагах відкритості і в тому, що стосується вільної та чесної торгівлі" – заявила євро комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: