Макрон і Меркель проситимуть Трампа не виходити із угоди з Іраном

Понеділок, 23 квітня 2018, 16:26

Лідери Німеччини і Франції закличуть президента США Дональда Трампа не виходити з ядерної угоди з Іраном, оскільки такий крок Вашингтона може викликати серйозні проблеми.

Про це заявив в понеділок міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, повідомляє Reuters.

Трамп вимагає від європейських країн, що підписали угоду, до 12 травня "виправити жахливі недоліки" ядерної угоди 2015 року, в іншому разі він відмовиться поширювати санкції США на Іран.

Маас повідомив, що під час майбутніх зустрічей у Вашингтоні канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закличуть Трампа залишитися в угоді, яка пропонує звільнити Тегеран від санкцій в обмін на скорочення ядерної програми.

"Ми вважаємо надзвичайно важливим підтримати цю угоду. Якщо вона провалиться або США вийдуть з неї, у нас не залишиться нічого подібного, і ми побоюємося, що ситуація значно погіршиться", - сказав він журналістам.

Маас, виступаючи в кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ "Великої сімки", також зазначив, що G7 офіційно закликала Росію внести свій вклад у вирішення кризи в Сирії.

На питання про те, що буде сказано в заключному комюніке дводенної зустрічі, Маас повідомив журналістам, що "воно знову визнає, що політичного вирішення конфлікту в Сирії не буде без Росії... і що Росія повинна внести свій вклад в таке рішення".

Президент Франції у понеділок, 23 квітня, прибуде до США з першим офіційним візитом і зустрінеться з Дональдом Трампом. 27 квітня з американським очільником зустрінеться Ангела Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.