МЗС України заперечує Ягланду: немає підстав знімати санкції з РФ

Понеділок, 27 листопада 2017, 13:29

Повернення російської делегації в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень суперечить міжнародному праву

Про це написала у Twitter речниця МЗС України Мар’яна Беца.

"Повернення РФ в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень, відновлення територіальної цілісності України, виведення російських військ, суперечить міжнародному праву", - написала Беца.

Беца зазначила, що РФ не виконала жодної резолюції в рамках Ради Європи, ООН чи ОБСЄ. "У питанні виконання міжнародного права, цінностей не може бути компромісів", - додала вона.

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця вважає, що подібні дію ведуть до знищення Ради Європи.

"Цікаво, хто уповноважив продавати цінності Ради Європи за гроші, за сплату обов'язкових платежів до бюджету будь-яким способом, хто є політичним директором смертельної ін'єкції в тіло єдиного загальноєвропейського наглядача за правами людини. Гра ведеться не за те, щоб мати Росію у ПАРЄ, а за знищення Ради Європи", - написав Кислиця.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.

Як відомо, влітку РФ припинила платежі в бюджет РЄ, чим поставила під загрозу роботу Ради Європи. У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

Окрім того, в РФ заявили, що не визнають нового Європейського комісара з прав людини, який буде обраний в січні, якщо Росія не матиме права голосу.

Про ситуацію з шантажем з боку РФ детальніше читайте у статті: "Безпрограшна лотерея Кремля: до чого приведе Москву шантаж Ради Європи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.