Французького мільярдера Боллоре затримали за корупційною справою

Вівторок, 24 квітня 2018, 18:00

Французького мільярдера, головного виконавчого директора Bollore Group Вінсента Боллоре затримали для допиту у справі про придбання компанією контейнерних терміналів в Африці.

Про це повідомляє Le Monde з посиланням на джерело.

Поліція проводила обшуки у цій справі в штаб-квартирі Bollore у квітні 2016 року, але допитати Вінсента Боллоре вирішили тільки зараз. Крім Боллоре були також затримані гендиректор Bollore Group Жиль Алікс, менеджер дочірньої Bollore компанії Havas Жан-Філіп Дорані і Франсіс Перес, президент групи Pefaco, яка веде готельний бізнес в Африці.

 

Дорані керував виборчою кампанією Альфа Конде, лідера партії "Єднання гвінейського народу", пише AFP. 7 листопада 2010 року Конде переміг на виборах, набравши 52% голосів у другому турі.

Після обрання президентом він розірвав контракт з оператором порту Конакрі NCT Necotrans і уклав угоду з її конкурентом — SDV Africa, дочірньою компанією Bollore Group. У 2013 році суд Франції зобов'язав Bollore виплатити Necotrans 2 млн євро компенсацій за втрачені інвестиції.

У Bollore Group заперечують, що діяли з порушеннями.

Bollore Group — велика транспортна та логістична компанія, в Африці вона перевозить вантажі у 46 країнах. За оцінкою видання Forbes, статок сім'ї Вінсента Боллоре становить $7,2 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.