Угорщина скаржиться на міжнародний тиск через блокування діалогу НАТО-Україна

Середа, 25 квітня 2018, 15:20

Угорщина перебуває під значним тиском світової спільноти, яка вимагає від Будапешта відкликати своє вето на подальші переговори між Україною та НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляється на сайті  уряду.

"Угорщина не буде прогинатися під міжнародним тиском і жертвувати правами угорського народу, який живе в Україні, на вівтар геополітичних інтересів", - сказав міністр.

Він пообіцяв, що Угорщина буде продовжувати вето на вступ України до НАТО, поки вона "не відновить права, які були раніше надані національним меншинам".

"Якщо Угорщина прогнеться перед тиском і відмовиться від вето, вона залишиться без інструментів для захисту прав угорців, які проживають в Україні", - додав Сійярто.

Як відомо, Угорщина уже втретє заблокувала проведення засідання комісії Україна-НАТО на міністерському рівні. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту. Будапешт переконаний, що закон значно обмежив права національних меншин у використанні рідної мови.

Раніше 11 держав-членів НАТО, в тому числі Німеччина, висловили незгоду з діями Угорщини щодо блокування євроатлантичних ініціатив України через закон про освіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: