Гельсінська спілка: влада Болгарії ігнорує систематичні напади на жінок у країні

Середа, 25 квітня 2018, 16:54

Болгарська влада продемонструвала повне ігнорування систематичних нападів на жінок, відмовляючись від ратифікації Стамбульської конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству.

Про це заявив комітет з прав людини Болгарської Гельсінської спілки, передає Reuters.

"Конвенція гарантує найвищі стандарти щодо запобігання насильству над жінками, і її неприйняття - це серйозний регрес у сфері прав жінок", - заявили у комітеті.

За словами представника комітету, політичне керівництво держави "демонструє повне ігнорування серйозних і систематичних нападів на жінок у Болгарії".

Очолювана колишнім прем'єр-міністром Бойко Борисовим провладна правоцентристська партія ГЕРБ у лютому відмовилася ратифікувати конвенцію, зокрема через протести свого союзника по коаліції націоналістичної партії "Об'єднані патріоти", а також Болгарської православної церкви.

Близько половини членів Ради Європи, в тому числі 17 країн ЄС, ратифікували Стамбульську конвенцію з прав людини, яка є першим у світі обов'язковим інструментом із запобігання та боротьби з насильством щодо жінок.

Україна також досі не ратифікувала Стамбульську конвенцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: