Колишній єврокомісар заснував нову політичну партію в Румунії

Середа, 4 квітня 2018, 14:19

Колишній єврокомісар з питань сільського господарства Дачан Чолош заснував нову політичну партію за рік до президентських виборів у Румунії. У 2020 році в країні відбудуться також парламентські вибори

Про це повідомляє Euractiv.

Чолош оголосив, що його аналітичний центр "Румунія 100" стане основою нового політичного руху "Romania Impreuna" (Румунія разом).

Очікується, що нова партія прагне отримати основну підтримку від прихильників правоцентристських партій, хоча Чолош наполягає на тому, що його рух ні лівий, ні правий, а спирається на "цінності".

"Це буде амбіційна та ризикована спроба, особливо тому, що люди мають великі очікування. Ми хочемо надихнути людей, які вважають, що Румунія заслуговує на новий політичний клас. Політичний клас з нульовою толерантністю до корупції, кумівства та нещирості", - заявив Чолош.

Партія вже має підтримку колишнього міністра охорони здоров'я Володимира Войкулеску, який працював із Чолошем в 2016 році, коли той тимчасово очолював технократичний уряд. Наступного року Войкулеску балотуватиметься на посаду мера Бухареста і має непогані шанси на перемогу.

Поки що незрозуміло, чи буде Чолош брати участь у президентських виборах наступного року. Румунські ЗМІ вже повідомляють, що Чолош вважає, що глава держави не має реальної влади, і тому він буде готуватися до загальних виборів 2020 року.

Також повідомляється, що протягом кількох годин після оголошення про створення нової партії, 6 тисяч людей зареєструвалися в якості її членів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.