ЄС запускає проект по боротьбі з підробками товарів в Південно-Східній Азії

Четвер, 5 квітня 2018, 09:46

Європейський Союз започаткував проект щодо зміцнення прав інтелектуальної та промислової власності у всіх країнах Асоціації держав Південно-Східної Азії (ASEAN).

Про це повідомляє Euractiv.

Проект буде включати в себе дві платформи IP Key Southeast Asia (IP Key SEA) та ARISE Plus, які є частиною політики ЄС у сфері інтелектуальної та промислової власності

IP Key SEA, який також був запущений в Південній Америці та в Китаї, "зосереджується на бізнесі", а ARISE Plus зосереджується на "аспектах, пов'язаних з розвитком, співробітництвом тощо".

Ініціатива IP Key SEA матиме бюджет 7 мільйонів євро протягом наступних чотирьох років, а ARISE Plus отримає 5,5 мільйонів євро протягом п'яти років.

В ЄС порахували, що втрачають близько 90 мільярдів євро і 800 тисяч робочих місць щороку через підробки таких товарів, як ювелірні вироби, сумки, годинники, іграшки та пестициди.

ЄС є головним іноземним інвестором в ASEAN із щорічним внеском 19 мільярдів євро, а також є третім найбільшим торговельним партнером після Китаю та США з торгівельними обігом на суму понад 246 мільярдів євро.

До складу ASEAN входять Бірма, Бруней, Камбоджа, Філіппіни, Індонезія, Лаос, Малайзія, Сінгапур, Таїланд та В'єтнам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: