Аеропорт Бухареста не приймає великі літаки через діри у злітно-посадковій смузі

фото
П'ятниця, 6 квітня 2018, 11:01

Найбільший міжнародний аеропорт Румунії в Бухаресті тимчасово припинив приймати широкофюзеляжні літаки через пошкодження злітно-посадкової смуги.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Принаймні до 1 червня аеропорт не прийматиме великі літаки, поки будуть відновлювати злітно-посадкову смугу після інциденту в кінці березня. Тимчасова заборона розповсюджується на всі літаки більші, ніж Boeing-757 та Airbus А300.

 

30 березня пасажирський літак ізраїльської авіакомпанії El Al під час злету зірвав шматки покриття злітно-посадкової смуги. Аеропорт був закритий для повітряного руху протягом години після інциденту.

 

Наприкінці листопада 2017 року адміністрація аеропорту оголосила про те, що та сама злітно-посадкова смуга була відремонтована і повністю функціонувала. Ремонт почався в липні минулого року, після того, як смугу затопило сильними дощами.

2 квітня громадська організація Pro-Infrastructua, яка здійснює моніторинг інфраструктури та будівництва в Румунії, повідомила про пошкодження смуги в соціальних мережах, закликавши уряд втрутитися та відновити інфраструктуру.

Організація зазначила, що під час інциденту також була закрита друга злітно-посадкова смуга, яка працює лише на дві третини її протяжності.

Великі літаки для рейсів до Бухареста використовують тільки дві авіакомпанії - Turkish Airlines та El Al.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: