У Сирії звинуватили США в ракетному обстрілі авіабази, Пентагон заперечує

Понеділок, 9 квітня 2018, 10:19

Сирійське державне телебачення повідомило про жертви внаслідок нібито ракетних авіаударів США на важливу авіабазу в центральній Сирії, Вашингтон звинувачення Дамаска заперечує.

Про це повідомляє Reuters.

Державне телебачення повідомило, що поблизу авіабази T-4 неподалік Хомсу було чути вибухи. Джерело сирійських військ розповіло, що системи протиповітряної оборони збили вісім ракет, спрямованих проти авіабази Тіяс.

Внаслідок атаки є декілька вбитих та поранених. Сирійська моніторингова група повідомила, що від ракетного нападу на авіабазу загинули 14 людей, включаючи іранців, повідомляє Аssociated Рress.

В ізраїльській армії заявили, що не дають коментарів про можливу причетність до повітряного удару по військовому аеродрому в провінції Хомс.

Державне телебачення Сирії поклало відповідальність за авіаудари на американські війська. Пентагон США заявив, що у цей час не здійснював повітряні авіаудари в Сирії, формально заперечивши повідомлення сирійського телебачення.

За даними аналітиків, на цій базі розгорнуті значні сили російських військ. Саме з цієї бази регулярні вильоти здійснюють літаки, які завдають ударів по підконтрольних повстанцям районах.

База розташована в стратегічній пустельній зоні, де містяться основні газові родовища Сирії. Вона перебувала під контролем ісламських бойовиків, поки сирійська армія і її союзники не відновили контроль в минулому році після військової інтервенції Росії.

У ніч на неділю з'явилися повідомлення про хімічну атаку на східну Гуту у Сирії, під час якої було використано токсичний газ: внаслідок атаки загинули щонайменше 150 людей.

Президент США Дональд Трамп назвав президента Сирії Башара Асада твариною після хімічної атаки в Сирії та заявив, що Росія та Іран мають заплатити велику ціну за його підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.