Естонія: Москва намагається витиснути кораблі НАТО з Балтики

П'ятниця, 11 травня 2018, 12:10

Російські військові кораблі намагаються витиснути кораблі НАТО з Балтики.

Про це заявив міністр оборони Естонії Юрі Луйк в інтерв'ю Helsingin Sanomat.

За його словами, ці спроби виражаються в діях щодо кораблів НАТО — наприклад, у низьких прольотах авіації над кораблями та небезпечним наближенням до кораблів.

"Це відбувається в міжнародних водах. Це порушення правил доброго тону в мореплавстві. Здійснюється активне озброєння регіону. Воно відбувається абсолютно без причини, і це свідчить про зростання агресії в нашому регіоні", — говорить Луйк.

Луйк зазначив, що насамперед об'єктом тиску стають кораблі США та інших країн НАТО.

"Росія розробила висококласну систему переміщення військ. Це означає, що війська, які знаходяться на кордоні з Україною, завтра можуть опинитися біля кордону з країнами Балтії", — додав глава естонського оборонного відомства.

У територіальних водах Естонії 11 травня почалися  організовані естонськими ВМС навчання Open Spirit, в яких бере участь постійна протимінна група НАТО.

У складі протимінної групи зараз п'ять кораблів, флагман групи - голландський корабель підтримки Mercuur, у групу входять також мінні тральщики норвезький Otra, голландський Urk, бельгійський "Нарцис" і німецький Bad Bevensen.

Також в Естонії тривають найбільші в історії країни військові навчання під назвою "Їжак-2018" (Siil 2018).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.