У Ягланда обурилися тим, що в Грузії не змогли провести плановий мітинг ЛГБТ

П'ятниця, 18 травня 2018, 08:20

У Раді Європи занепокоєні тим, що заплановані грузинськими правозахисниками заходи до Міжнародного дня боротьби проти гомофобії та трансфобії були скасовані через проблеми безпеки.

Про це йдеться у заяві Даніеля Хольтгена, речника генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда.

"Представники ЛГБТІ повинні мати можливість користуватися такими ж правами, як і будь-хто інший. Влада повинна забезпечити, щоб всі громадяни, включаючи людей ЛГБТІ, могли реалізувати свої права брати участь у мирних демонстраціях і бути захищеними від насильства" - йдеться у заяві.

"Ми стурбовані забобонами та дискримінацією представників ЛГБТІ в Грузії і в багатьох інших частинах Європи" - додали у Раді Європи.

17 травня правозахисні організації, які захищають права ЛГБТІ, збиралися провести мітинг біля офісу прем'єр-міністра, однак після того як організатори побачили як поліція ледве стримувала ультраправих від нападу на мітинг ліберальних активістів кількома днями раніше, організатори вирішили скасувати захід.

В той же час невелика группа активістів ЛГБТІ все ж вийшла до урядових будівель у четвер з плакатами "Ні гомофобії", "Ні фашизму". Поліція блокувала металевими щитами доступ до зони, де зібралися мітингарі, щоб запобігти насильству. Представник генсека Ради Європи привітав цей факт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: