Цукерберг вибачиться перед користувачами Facebook в ЄС - ЗМІ

Вівторок, 22 травня 2018, 15:17

Засновник та генеральний директор найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг у вівторок вибачиться перед користувачами у ЄС за те, що його компанія не зуміла зупинити зловживання приватними даними людей.

У вівторок Цукерберг зустрінеться з депутатами Європейського парламенту, повідомляє Politico.

Очікується, що Цукерберг вибачиться через скандал, пов'язаний з аналітичною компанією Cambridge Analytica. Facebook зіштовхнувся з хвилею критики з боку регулюючих органів, законодавців та широкої громадськості через спосіб обробки інформації про користувачів та через те, як соціальна мережа могла бути використаною для впливу на потенційних виборців під час минулих виборів у всьому світі.

"Чи то фейкові новини, чи іноземне втручання у вибори або ж зловживання користувацькою інформацією розробниками - ми недостатньо широко розглядали наші обов'язки… Це було помилкою і мені шкода", - скаже Цукерберг у своєму вступному слові в Брюсселі сьогодні.

Його заява перед законодавцями ЄС прозвучить трохи більше ніж через місяць після того, як глава Facebook озвучив аналогічне вибачення перед американським політиками. Протягом декількох годин свідчень у Конгресі США він також визнав, що соціальна мережа не зробила достатньо, аби не допустити використання її цифрових інструментів онлайн-шахраями та іноземними урядами, зокрема Росією.

Цукерберг також пообіцяє вкласти значні інвестиції, необхідні для забезпечення безпеки людей, але зазначить, що на це буде потрібен час.

Скандал довкола Facebook розгорівся після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніше ці дані були використані командою Трампа на виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.