Європарламент вдруге просить Цукерберга виступити через витік даних

П'ятниця, 13 квітня 2018, 13:06

Європарламент вдруге закликав засновника і гендиректора Facebook Марка Цукерберга виступити перед парламентськими комітетами у зв’язку з витоком даних і скандалом довкола Cambridge Analytica.

Про це повідомляє Euractiv.

Лідери парламентських груп у четвер, 12 липня, вирішили знову запросити керівника Facebook на слухання. Вони постановили, що Марк Цукерберг повинен свідчити одразу перед чотирма комітетами парламенту.

Як відомо, керівник Facebook вже виступав перед законодавцями у зв’язку зі скандалом. Він свідчив перед Конгресом США протягом десяти годин у вівторок та в середу.

Президент Європарламенту Антоніо Таяні запросив Марка Цукерберга виступити перед парламентом 19 березня, після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніш ці дані були використані командою Трампа на виборах.

Соцмережа вирішила замість Цукерберга надіслати на слухання віце-президента Facebook Джоела Каплана, але парламентарі "делікатно відмовились". Речник Таяні Карло Корацца відреагував, що їм "потрібен тільки засновник Facebook".

Нове запрошення Європарламенту не уточнює можливої дати проведення слухань. "Ми маємо побачити, чи буде Цукерберг доступним", - заявив Корацца.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: