Глава МВБ США каже, що не знайома з даними розвідки про втручання РФ у вибори

Вівторок, 22 травня 2018, 19:24

Глава міністерства національної безпеки США Кірстен Нільсен заявила у вівторок, що вона не знайома із жодним із ключових висновків розвідки стосовно втручання Росії у президентські вибори у 2016 році.

Про це повідомляє Politico.

"Я не думаю, що бачила такі висновки, які б свідчили про конкретний намір допомогти перемогти президенту Трампу… Я не знаю про це", - заявила вона журналістам у вівторок після брифінгу із законодавцями щодо безпеки під час виборів.

За оцінкою ФБР, ЦРУ та АНБ у січні 2017 року, російський президент Владімір Путін розробив стратегію сприяння перемозі Дональда Трампа на виборах. З тих пір деякі республіканці у Конгресі США оскаржували висновки спецслужб. Республіканські члени комітету з розвідки Палати представників Конгресу США стверджують, що ці висновки ґрунтуються на поганому аналізі.

Водночас комітет з розвідки Сенату США надав свою двопартійну підтримку висновкам американських спецслужб.

Нільсен заявила, що вона підтримує висновки розвідки "у більш широкому сенсі".

"Взагалі у мене немає причин сумніватися в оцінках розвідки", - сказала вона. Водночас, коли мова пішла конкретно про Трампа, Нільсен ухилилася від відповіді.

"Я вірю, що Росія намагалася і намагатиметься маніпулювати поглядами американців із цілої низки питань", - зазначила міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: