У британському парламенті спростували втручання РФ у кризу в Каталонії

П'ятниця, 20 квітня 2018, 12:41

Комітет британського парламенту представив доповідь американського експерта, який спростовує теорії іспанських ЗМІ щодо російського втручання в події у Каталонії.

Про це повідомляє La Vanguardia з посиланням на доповідь директора компанії Transparency Toolkit М.С. Макграта, оприлюднену комітетом британського парламенту з питань цифрових технологій, медіа, культури і спорту.

Експерт дійшов висновку, що заяви іспанських ЗМІ і експертів щодо впливу Wikileaks і російських ботів на події, які відбувалися у Каталонії, містили помилки і оманливі висновки.

Макграт заявив, що аналізуючи статті El País, Королівського інституту Elcano, Лабораторії цифрової судової експертизи Атлантичної ради та статті, присвячені висновкам неопублікованої доповіді консультанта стратегічних комунікацій Хав'єра Лесаки, він виявив "численні приклади неправильного тлумачення джерел даних, використання неточної інформації, недостатню увагу до деталей та погану методологію дослідження".

Макграт наголошує, що автори теорій про російське втручання брали до уваги твіти і повідомлення в інших соцмережах на підтримку незалежності Каталонії, ігноруючи дописи антикаталонського спрямування, також створені ботами.

В результаті цих помилок, заявив експерт, висновки, представлені на засіданні комітету британського парламенту 19 грудня заступником директора El País Девідом Аландете, є "цілковито оманливими".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.