У Карпатах відкрили Бескидський тунель, який розширить можливості експорту до ЄС

Четвер, 24 травня 2018, 14:18

На межі Львівської та Закарпатської областей відкрили найбільший український інфраструктурний об'єкт останніх десятиліть - Бескидський тунель.

Відкриття тунелю відбулося 24 травня, на день раніше від запланованого терміну, повідомляє "Економічна правда". 

Тунель - частина міжнародного транспортного коридору, який проходить по території Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України і далі на схід. Бескидський тунель розташований в Карпатах, на Бескидському перевалі.

У 2007 році, в зв'язку з аварійним станом старого тунелю було прийнято рішення побудувати новий, який пройде в 22 метрах від старого. Бескидський тунель розташований між станціями Бескид і Скотарське в Карпатах.

Новий двоколійний тунель має довжину 1765 м, ширину 10,5 м, висоту 8,5 м і проходить на максимальній глибині - 180 м від поверхні Бескидського хребта.

В кінці червня 2011 року Кабінет міністрів своїм розпорядженням передав 6,19 га землі Львівській залізниці для будівництва та облаштування цього тунелю.

Загальна вартість будівництва Бескидського тунелю становила близько 2,2 мільярда грн, з яких 1,5 мільярда грн було передбачено на монтажні роботи.

Пуск тунелю, за очікуваннями інженерів, дозволить Україні в кілька разів збільшити обсяг транзитних та внутрішніх залізничних перевезень. Двоколійний тунель може пропускати близько 100 поїздів на добу замість нинішніх 47. Максимальна швидкість поїздів зросте із 40 км за годину до 60-70 км за годину.

Детальніше про новий інфраструктурний об’єкт читайте у статті Економічної правди: Вікно в Європу: в Україні запрацював Бескидський тунель

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.