Президент Німеччини приїде до України говорити про миротворців

П'ятниця, 25 травня 2018, 16:40

Президент Федеративної Республіки Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 29-30 травня здійснить візит до Києва і Львова. 

Про це повідомила прес-служба президента України.

Штайнмаєр проведе у Києві переговори з президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Також президент ФРН виступить з промовою перед студентами Національного університету "Києво-Могилянська академія". 

Крім того, 30 травня з нагоди українсько-німецького року мов Штайнмаєр зустрінеться у Києві з учнями і вчителями, які, відповідно, вивчають і викладають німецьку мову, а у Львові – зі студентами і викладачами германістики. При цьому Штайнмаєр також відвідає захід з відзначення 10-річчя ініціативи "Школи: партнери майбутнього". 

Зустріч з Порошенком відбудеться 29 травня о 13:00 у Маріїнському палаці. Промову під час заходу "Україна, Німеччина, Європа – партнерство і перспективи" у Національному університеті "Києво-Могилянська академія" президент ФРН виголосить 29 травня о 15:00.

У рамках візиту Штайнмаєра до України планується обговорити широкий спектр питань двостороннього та багатостороннього співробітництва, а також шляхів подальшої підтримки Німеччиною європейської та євроатлантичної інтеграції України. 

Окрему увагу передбачається приділити ситуації на Донбасі та питанню розміщення миротворчої місії ООН в окупованому регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: