Катастрофа MH17: ЄС знову закликав РФ визнати відповідальність

Понеділок, 28 травня 2018, 12:03

Європейський Союз знову закликає Росію взяти на себе відповідальність та долучитися до встановлення винних у збитті малайзійського літака рейсу MH17 у небі над Донбасом у 2014 році.

Про це у понеділок, 28 травня, перед початком засідання міністрів закордонних справ ЄС заявила верховна представниця ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

"Для нас дуже важливим моментом є результат розслідування. Ви знаєте, що Європейський Союз завжди повністю підтримував слідство", - зазначила дипломат.

"Усі 28 держав-членів ще раз підтвердили нашу повну підтримку останніх результатів цього розслідування й усіх зусиль, щоб виявити винних. Ми закликаємо Росію взяти на себе цю відповідальність і долучитися до зусиль у встановленні винних", - зазначила Могеріні.

Як повідомлялося, Європейський Союз повністю підтримує роботу Спільної слідчої групи, яка займається розслідуванням збиття малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 у небі над Донецькою областю у липні 2014 року.

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.