Лавров порівняв звинувачення РФ у знищенні MH17 зі справою Скрипалів

П'ятниця, 25 травня 2018, 19:19

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров порівняв звинувачення Росії в атаці на МН17 зі "справою Скрипалів".

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він заявив журналістам за підсумками телефонної розмови з главою МЗС Нідерландів Стефом Блоком.

"Сьогодні мені телефонував міністр закордонних справ Нідерландів Блок і розповів те, що вже відомо. Прокурор вийшов на новий рівень розслідування. У них практично немає сумнівів, що ЗРК "Бук" прибув із Російської Федерації. Я у нього поцікавився фактами, які доводять ці твердження. Він не навів мені жодних фактів, сказавши, що вони хочуть, щоб Російська Федерація допомогла їх встановити на основі нічим не підкріплених підозр", - сказав Лавров.

Він заявив, що Російська Федерація більше, ніж хто б то не був, співпрацювала зі слідством, незважаючи на те, що "нас не запросили до Спільної слідчої групи".

"Ми відповіли на всі запити про правову допомогу з боку нідерландської прокуратури. Більш того, вчора надійшов черговий запит, на який фізично неможливо було відповісти. Я висловив здивування тим, що відправивши запит і не отримавши ще відповіді, того ж дня вони зробили заяву про вихід на новий рівень у своїй роботі. При цьому додавши, що для завершення слідства буде потрібно ще багато часу", - зазначив глава російського МЗС.

"Це дуже нагадує т.зв. "справу Скрипалів", коли сказали: "хайлі лайклі" - це росіяни, але Скотланд-Ярд тут же повідомив, що слідство триває. І воно досі не завершено", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.