Путін: російська ракета не збивала MH17

П'ятниця, 25 травня 2018, 18:05

Президент Росії Владімір Путін заперечив що ракета, яка збила літак "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17, належала російській армії.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання під час Петербурзького міжнародного економічного форуму, повідомляють російські ЗМІ.

"Звісно ні", - відповів Путін на питання про те, чи російська ракета збила "Боїнг", цитує російського президента "РИА Новости".

Окремо Путін зазначив, що міжнародні слідчі, які розслідують катастрофу, не приймають аргументів Росії.

"Повторюю, там кілька версій, в тому числі і версія, що це ракета української армії, і літак, і так далі. Але повторюю, немає нічого, що вселяло б нам довіру в якості остаточних висновків, і не буде такого без нашої повноцінної участі в розслідуванні", - сказав російський президент.

У четвер міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Австралія та Нідерланди звернулися до Росії з закликом прийняти на себе державну відповідальність та співпрацювати з ними для забезпечення правосуддя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.