Висновки слідчих по MH17 підтверджують агресію РФ проти України – Естонія

П'ятниця, 25 травня 2018, 20:51

Голова МЗС Естонії Свен Міксер заявив, що нові висновки міжнародних слідчих у справі збитого малайзійського "Боїнга" підтверджують збройну агресію Росії проти України.

Про це повідомляє Postimees.

Коментуючи нові дані розслідування, оприлюднені в Нідерландах, міністр зазначив, що вони "безумовно є вкрай чітким доказом того, що російські збройні сили безпосередньо пов'язані з пострілом, що збив рейс MH17, що вони до тепер заперечували".

"Це означає, що російська влада повинна співпрацювати – чого вони досі не робили, щоб винних змогли залучити до відповідальності", - додав міністр.

"Це знову підтверджує безпосередню участь Росії в українському конфлікті. Я впевнений, що це також дуже вагомий доказ того, якою мірою російські збройні сили безпосередньо пов'язані з тим, що відбувається на сході України", - сказав Міксер.

У четвер міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Австралія та Нідерланди звернулися до Росії з закликом прийняти на себе державну відповідальність та співпрацювати з ними для забезпечення правосуддя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.