Президент Італії доручив Коттареллі сформувати технократичний уряд

Понеділок, 28 травня 2018, 14:13

Президент Італії Серджо Маттарелла у понеділок попросив колишнього представника МВФ Карло Коттареллі сформувати технократичний уряд, який приведе країну до нових виборів восени або наступного року.

Про це повідомляє Repubblica.

Маттарелла зустрівся з новим кандидатом у прем’єри в понеділок після того, як висуванець двох популістських партій "Руху п’яти зірок" і "Ліги" Джузеппе Конте відмовився від мандату сформувати уряд.

Причиною стала відмова Маттарелли затвердити на посаді міністра фінансів контраверсійного 81-річного євроскептика Паоло Савону, який є жорстким критиком євро.

У своїй першій заяві після зустрічі з президентом Коттареллі сказав, що буде намагатися сформувати нейтральний уряд, який приведе Італію до нових виборів.

 
Президент Італії Серджо Маттарелла (ліворуч) та Карло Коттареллі 

"Я постану перед парламентом з програмою, яка представить законопроект про бюджет та приведе країну до виборів: у випадку довіри (до мого уряду – Ред.) – на початку 2019 року, а у випадку недовіри – після серпня", - зазначив Коттареллі.

64-річний Коттареллі, колишній чиновник високого рангу Міжнародного валютного фонду, відомий як "містер ножиці" через кроки, спрямовані на скорочення державних видатків, пише Politico.

Популістичні партії, які здобули найбільшу підтримку на виборах у березні, навряд чи підтримають технократичний уряд. Вони давно давали зрозуміти, що краще підуть на дострокові вибори, ніж втратять владу. Тому Італію, скоріш за все, восени чекатимуть дострокові вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.