Юнкер: ЄС відповість на рішення США і введе додаткові мита

Четвер, 31 травня 2018, 17:47

Європейський союз введе тарифи на сталь і алюміній з США і продовжить справу у Світовый організації торгівлі для захисту своїх інтересів.

Про це йдеться в заяві президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера щодо після запровадження Вашинготом жорстких мит на імпорт сталі та алюмінію з Канади, Мексики та ЄС.

"Я стурбований цим рішенням. ЄС вважає, що ці односторонні тарифи США є необґрунтованими і суперечать правилам Світової організації торгівлі. Це протекціонізм, чистий і простий", - заявив Юнкер.

Він нагадав, що в останні місяці європейські чиновники постійно співпрацювали з США на всіх можливих рівнях, щоб спільно вирішити проблему надлишкових потужностей в сталеливарному секторі.

"США тепер не залишають нам іншого вибору, окрім як продовжити справу щодо врегулювання суперечок у СОТ і накласти додаткові мита на низку імпортних товарів з США", - заявив Юнкер.

У березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії.

Для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини запровадження додаткових мит тимчасово відклали. Але тепер вони починають діяти з 1 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.