У Конгресі США покажуть рекламу, якою Росія впливала на вибори

Понеділок, 7 травня 2018, 09:45

Комітет з розвідки палати представників Конгресу США опублікує рекламні оголошення з соціальної мережі Facebook, пов'язані з втручанням Росії у президентські вибори США 2016 року.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

За даними видання, реклама буде представлена протягом тижня. Разом з тим публікація може затягнутися, адже демократи не можуть досягти угоди з адміністрацією Facebook. Сторони сперечаються щодо необхідності приховати інформацію про користувачів, які прокоментували ці рекламні оголошення.

Очікується, що Конгрес покаже картинки з реклами, скільки вона коштувала і скільки користувачів Facebook подивилися її.

"Ми були в постійних переговорах з Facebook і сподіваємося, що остаточна відредагована реклама опиниться у нашому розпорядженні протягом декількох днів", - заявив демократ Адам Шифф.

27 квітня комітет з розвідки палати представників Конгресу США опублікував доповідь про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Згідно з нею, у 2015 році Росія почала організовувати кампанію з таємному впливу, спрямовану на президентські вибори у США, зазначають в комітеті. Втручання російської сторони на виборах в США в 2016 році мало місце у вигляді кібератак і використання соцмереж.

Російський уряд за вказівкою президента Володимира Путіна намагався посіяти розбрат в американському суспільстві і підірвати нашу віру в демократичний процес, йдеться в документі.

Глава Facebook Марк Цукерберг вибачився за скандал з розголошенням даних користувачів, а також дав пояснення в Конгресі США.

Як стало відомо, британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніше ці дані були використані командою Трампа на виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: