Сейм Литви закликав підтримати Україну на її шляху до ЄС і НАТО

Вівторок, 8 травня 2018, 13:58

Сейм Литви у вівторок, 8 травня, схвалив декларацію, в якій закликав підтримати Україну на її шляху зближення з ЄС і НАТО.

Про це повідомляє Delfi.

"Прагнення України захиститися від агресора і повернути собі окуповані землі, а також створити безпечну, процвітаючу та європейську державу, яка зближується з НАТО і Євросоюзом, є і стратегічною метою Литви.

Литва закликає Польщу і Україну, всіх разом, виступити спільно і зробити все, щоб це стало і найголовнішим прагненням всіх наших партнерів на Заході", - йдеться в декларації.

У декларації також мовиться, що необхідно не тільки зупинити агресію Росії в Україні, а й інвестувати в створення успішної держави на східному фланзі Європи.

"Ми сподіваємося, що і сьогоднішня Росія коли-небудь стане неагресивною і європейською державою. Щоб така перспектива для Росії в майбутньому реалізувалася, сьогодні нам слід спільними зусиллями зупиняти її агресію в Україні і інвестувати в створення "поясу успішних держав" на східному фланзі Європи, починаючи з України", - зазначено в документі.

Цією декларацією литовські парламентарі хотіли віддати шану так званій Конституції Речі Посполитої 3 травня. Ця конституція підкреслювала важливість конституційних цінностей правової держави і прав людини.

"З гаслом "За вашу і нашу свободу" литовці й поляки, українці та білоруси, євреї й татари, люди інших національностей на наших землях йшли захищати європейські ідеали конституції 3 травня (...) Сьогодні ми закликаємо спадкоємців творців конституції 3 травня зробити все, щоб всі держави, що розташовані на землях Республіки Обох Народів (Речі Посполитої. - Ред.), мали можливість стати частиною вільної і єдиної Європи", - йдеться в декларації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.