"Диявол у деталях": в ЄК кажуть, що ще вивчають закон про Антикорсуд

Понеділок, 11 червня 2018, 17:55

Євросоюз вітає і позитивно оцінює голосування в Україні щодо створення Вищого антикорупційного суду, але остаточна версія закону ще вивчається.

Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган у понеділок у Відні, повідомляє "Укрінформ".

"Маємо добру новину, що український парламент остаточно ухвалив законопроект про створення Вищого антикорупційного суду. Звичайно, далі ключовою є імплементація. А також ми повинні побачити деталі цього закону. Адже було багато поправок, а "диявол" завжди в деталях. Особливо, якщо йдеться про Україну...", - заявив єврокомісар.

Відтак, він зауважив, що треба вивчити реальний зміст закону.

"Загалом ми вітаємо факт, що нині, після багатьох невдалих спроб, закон про антикорупційний суд було ухвалено", - наголосив Ган.

Він також заявив, що ЄС зосереджений на тому, щоб Україна отримала більше закордонних інвестицій для забезпечення свого економічного зростання, що вимагає інтенсифікації боротьби з корупцією.

Як повідомлялося, 11 червня президент Петро Порошенко підписав Закон "Про Вищий антикорупційний суд".

Нагадаємо, 7 червня Верховна рада підтримала законопроект №7440 про створення в Україні Вищого антикорупційного суду. За відповідне рішення у другому читанні проголосували 315 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до закону, членів Ради міжнародних експертів призначатиме Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції.

Як пояснив у Facebook нардеп Мустафа Найем, ухвалений закон передбачає, що міжнародні експерти матимуть вирішальну роль у призначенні суддів Антикорупційного суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: