США звинуватили 5 громадян РФ у порушенні сирійських і кримських санкцій

Середа, 13 червня 2018, 12:04

Міністерство юстиції США звинувачує п'ятьох громадян Росії та трьох громадян Сирії у змові з метою порушення економічних санкцій проти Сирії та Криму.

Про це йдеться у заяві на сайті міністерства.

П'ять російських громадян є співробітниками російської судноплавної компанії "Совфрахт". Один із сирійців працював від імені "Совфрахту" в Сирії. Ще двоє є інспекторами в одному із сирійських портів.

Повідомляється, що вісім обвинувачених відправляли реактивне паливо до Сирії та здійснювали транзакції у долларах США сирійським компаніям, які перебувають під американськими санкціями без отримання ліцензії від Міністерства фінансів США.

Окрім звинувачень у порушенні санкцій, їх також звинувачують у відмиванні коштів. Обвинувальний висновок було направлено в суд округу Колумбія.

Згідно з обвинувальним висновком, "Совфрахт" створив компанію Maritime Assistance LLC (Maritime) в рамках схему обходу американських санкцій. Maritime взяла на себе частину боргів "Совфрахту" та платила третім компаніям за контрактами, укладеними раніше з російською компанією.

Обвинувачення стверджує, що ця діяльність дозволила обвинуваченим продовжувати займатися операціями з американськими доларами, які проходили через США, незважаючи на внесення "Совфрахту" у санкційний список.

У травні 2017 року Управління контролю за іноземними активами США заблокувало два перекази від "Совфрахту", які пройшли через США, на суму $2,9 млн для постачання реактивного палива в Сирію.

Максимальне покарання за змову із метою порушення санкцій - 5 років ув'язнення, а за змову для відмивання грошей - 20 років ув'язнення. Справа розслідується вашингтонським офісом ФБР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.