Європарламент затвердив нові правила використання дронів в ЄС

Середа, 13 червня 2018, 13:08

Депутати Європейського парламенту затвердили нові принципи ЄС для безпілотників та операторів дронів для забезпечення загального рівня безпеки.

Про це йдеться у повідомленні на сайті  ЄП.

Згідно з новими правилами, безпілотники повинні бути розроблені таким чином, щоб працювати без ризику для людей.

На підставі ризику, пов'язаного, наприклад, з масою дрону або зоною експлуатації, дрон має бути обладнаний додатковими функціями, таких як автоматична посадка у випадку, якщо оператор втрачає контакт з системами запобігання зіткнення.

"Оператори дронів повинні бути обізнані із всіма правилами, які застосовуються до них, і повинні мати змогу безпечно експлуатувати дрон, не піддаючи загрозі людей та інших користувачів повітряного простору. Це означає, що деякі оператори повинні пройти тренінг, перш ніж вони зможуть керувати дронами", - йдеться у повідомленні.

Щоб допомогти ідентифікувати операторів дронів, якщо виник інцидент, оператори безпілотних літальних апаратів повинні бути в національних реєстрах, а їхні дрони повинні бути зареєстровані. Це не стосується операторів найменших дронів.

Також розроблено більш детальні правила ЄС, такі як максимальна висота та відстань для польотів для дронів, а також, які операції із дронами повинні бути сертифіковані на підставі ризику, який вони представляють.

Правила також визначатимуть, які оператори потребують додаткової підготовки, і які повинні бути зареєстровані, і які дрони повинні мати додаткові функції безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.