Польський де-факто лідер оговтується після "небезпечної для життя ситуації"

Понеділок, 18 червня 2018, 17:07

Лідер керівної партії Польщі "Право і справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, який не з'являвся на публіці з квітня, перебував у лікарні раніше цього року через "небезпечну для життя ситуацію".

Про це пише The Guardian.

Качинський повернувся на роботу минулого тижня, провівши 37 днів у Варшавському військовому госпіталі. Помічники політика довгий час стверджували, що його відсутність була пов'язана з артритом в коліні, але міністр охорони здоров'я Лукаш Шумовський сказав, що "стан здоров'я Ярослава Качинського був таким, що відмова помістити його в лікарню загрожувала б його життю, і тому він був госпіталізований негайно".

 
Newsweek

Качинський, якому 18 червня виповнюється 69 років, є лідером і рушійною силою PiS, яка править після перемоги на парламентських виборах у 2015 році. Хоча колишній прем'єр-міністр не займає жодної державної посади, крім посади члена парламенту, де-факто він є безперечним лідером Польщі, відбираючи міністрів і приймаючи стратегічні рішення про майбутнє країни зі свого партійного офісу в центрі Варшави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.