Уряд Британії виключив легалізацію коноплі, попри скандал з підлітком, якого позбавили ліків

Вівторок, 19 червня 2018, 14:30

Уряд Великої Британія не має жодного наміру легалізувати коноплю.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Терези Мей, пише Reuters.

"Шкідливі ефекти канабісу добре відомі, і немає ніяких планів, щоб легалізувати його", - сказав представник Мей.

Урядовий Департамент у справах злочинності і поліцейської діяльністі також заявив, що не має наміру переглядати закон, згідно з яким володіння коноплею у Британії загрожує до п'яти років в'язниці.

Обговорення у країні піднялися після того, як уряду довелося у винятковому порядку дозволити використання коноплі для лікування 12-річного хлопчика Біллі Колдуела, який страждає тяжкою формою епілепсії. Біллі полетів до Канади зі своєю матір'ю Шарлоттою, щоб придбати медичну олію коноплі, але коли вони прилетіли назад до Лондона, митники конфіскували ліки. Через кілька днів Біллі госпіталізували у результаті кількох приступів.

При цьому в уряді Терези Мей заявляли, що будуть розглядати можливі зміни в правилах використання ліків на основі коноплі. 

Використання коноплі у медичних і рекреаційних цілях є законним у багатьох країнах, деякі просто не переслідують громадян за особисте використання рослини. Канада влітку 2018 року стане першою з країн G7, яка повністю дозволила її використання на національному рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: