Проект заяви ЄС про імміграцію відкликали через позицію Італії

Четвер, 21 червня 2018, 16:49

Спільний проект заяви держав ЄС щодо імміграції буде відкликаний через "непорозуміння" щодо тексту, заявив у четвер прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте після спілкування з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє Reuters.

Конте пригрозив не взяти участь у міні-саміті європейських лідерів у Брюсселі в неділю. Він виступив проти проекту заяви, у якій, серед іншого, стверджувалось, що шукачі притулку повинні повертатись до країни ЄС, яка стала для них першою при перетині кордону ЄС – у багатьох випадках мігранти прибували саме в порти Італії.

"Я щойно отримав дзвінок від канцлера Ангели Меркель, стурбованою можливістю того, що я не візьму участь у попередньому саміті щодо імміграції в неділю в Брюсселі ", - написав Конте на своїй сторінці у Facebook.

Конте додав, що не міг прийняти проект заяви у її теперішньому вигляді.

"Канцлер роз'яснила, що було"нерозуміння". Проект, опублікований вчора, буде відкладений", - додав він, підтвердивши, що таки вирушить в неділю в Брюссель.

У попередній угоді, поширеній напередодні саміту в Брюсселі у неділю, також був пункт про плани європейських урядів запровадити жорсткіші перевірки на залізничних та автобусних станціях, щоб зупинити вільне пересування прохачів притулку відкритими кордонами континенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.