Макрон пообіцяв Меркель підтримку у міграційній кризі

Вівторок, 19 червня 2018, 20:26

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що допоможе канцлерці Німеччини Ангелі Меркель впоратися з біженцями, які прибувають до Європи.

Виступаючи на спільній з Меркель прес-конференції у вівторок, Макрон запевнив, що підтримує главу німецького уряду у внутрішньонімецькій міграційній суперечці, повідомляє Spiegel.

За словами Макрона, обидві країни погодилися з тим, що біженці, вже зареєстровані в ЄС, повинні бути якомога швидше відправлені назад в країну, яка їх прийняла першою.

Макрон запевнив, що Німеччина і Франція готові працювати з усіма 28 країнами ЄС щодо проблеми міграції. В цілому це вимагає "більшої солідарності" і "більшої єдності", повторив Макрон кілька разів.

За його словами, вже зараз ведуться переговори з Італією та Іспанією про більш сильний вплив на африканські країни-транзитери мігрантів, такі як Лівія.

Крім того, між Європою та Африкою слід розвивати і вдосконалювати охорону кордонів. З цією метою агентство із захисту кордонів Frontex має бути збільшено на 10 осіб. Також має бути створено спільне європейське агентство з надання притулку.

Макрон також закликав, щоб до шукачів притулку на теренах ЄС застосовувалась "система солідарності і відповідальності", за допомогою якої має бути своєчасно вирішено, чи може мігрант отримати притулок. За словами Макрона, Франція і Німеччина єдині у тому, що Дублінський регламент потребує перегляду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.