У ЄК прокоментували блокування Нідерландами переговорів про вступ Албанії в ЄС

П'ятниця, 22 червня 2018, 13:49

В Єврокомісії заявили, що країни на шляху до ЄС повинні виконувати необхідні умови, ЄК ж зі свого боку переконана у чіткій європейській перспективі Західних Балкан.

Про це заявила представниця Єврокомісії Майя Косьянчич на щоденному брифінгу у Брюсселі, коментуючи ситуацію з блокуванням Нідерландами переговорів про вступ Албанії до ЄС.

Вона наголосила, що ЄС на саміті з Західними Балканами висловив чітку підтримку європейській перспективі регіону, і на цьому шляху вже чимало зроблено, що показує бажання Євросоюзу перетворити зобов’язання на реальність.

"Коли йдеться про процес розширення як такий, умови і кроки, які необхідно зробити, слід виконувати. Єврокомісія зі свого боку зробила те, що від неї було потрібно. Тепер рішення залежить від держав членів" - сказала Косьянчич.

Вона нагадала, що наступного тижні лідери ЄС зберуться на саміт, де зможуть висловити свої позиції в тому числі із цього питання.

Нагадаємо, більшість парламентських партій у Нідерландах відмовились уповноважувати уряд схвалити відкриття переговорів про членство Албанії в Європейському Союзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: