Парламент Нідерландів блокує переговори про вступ Албанії до ЄС

Четвер, 21 червня 2018, 20:17

Більшість парламентських партій у Нідерландах відмовились уповноважувати уряд схвалити відкриття переговорів про членство Албанії в Європейському Союзі.

Таке рішення депутати прийняли у четвер, за кілька днів до засідання Ради ЄС, де мало ухвалюватись відповідне рішення, повідомляє Albanian Daily News.

Парламентські партії, зокрема, CDA, CU, PVV, PS Plus та ліберально-консервативна партія прем’єр-міністра Марка Рютте VVD наголошують, що уряд Албанії не досягнув достатнього прогресу для відкриття переговорів.

Найбільше занепокоєння у депутатів викликає провал у боротьбі з корупцією та організована злочинність.

"Ми серйозно занепокоєні боротьбою з корупцією та організованою злочинністю в Албанії. Першочергово, деякі кроки, необхідні для вирішення цих проблем, зроблені. Немає прогресу у судовій реформі. З-поміж 800 суддів лише 10 пройшли перевірку", - заявив глава МЗС Нідерландів Стеф Блок.

28 червня Албанія очікувала отримати рекомендації для відкриття переговорів з ЄС про членство. Албанський уряд сподівається отримати позитивну оцінку з боку ЄС. Однак з огляду на позицію Нідерландів такий розвиток подій маловірогідний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.