У Брюсселі узгодили текст декларації для саміту ЄС-Західні Балкани

П'ятниця, 20 квітня 2018, 14:47

Посли країн Євросоюзу узгодили проект тексту декларації для саміту ЄС-Західні Балкани, який відбудеться у травні в Болгарії.

Про це повідомив у Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

"Посли ЄС узгодили проект тексту декларації для саміту ЄС-Західні Балкани, який відбудеться в Софії 17 травня. Слово "декларація" досі обговорюють, але 6 країн Західних Балкан називаються "партнерами", а не "державами" або "країнами", - написав журналіст.

Як відомо, 17 квітня Європейська комісія рекомендувала відкрити переговори про вступ до блоку з Албанією та Республікою Македонія. Серед балканських країн переговори про вступ до ЄС вже ведуться з Сербією (з 2014 року) і Чорногорією (з 2012 року).

Нагадаємо, 6 лютого Єврокомісія схвалила довгоочікувану стратегію щодо Західних Балкан, спрямовану на те, щоб надати нового імпульсу інтеграції в ЄС і прискорити домашню роботу, яку повинні виконати шість країн для вступу в блок.

У стратегії йдеться про те, що до 2025 року ЄС "може бути більшим за 27 держав", "але динаміка руху держав Західних Балкан на їх шляху до ЄС залежатиме від їхніх власних заслуг, їхньої швидкості та від конкретних досягнутих ними результатів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: