Торговий представник України призупинить роботу на цій посаді, переїде до США

Вівторок, 26 червня 2018, 09:50

Наталія Микольська, торговий представник України та заступник міністра економрозвитку і торгівлі, у найближчі місяці призупинить роботу в Україні та тимчасово переїде в США для навчання у Стенфордському університеті.

Цю інформацію "Європейській правді" підтвердили кілька джерел у МЕРТ та в оточенні торгпреда.

Микольська повідомила про це колегам минулої суботи, під час святкування дня державного службовця, зазначають співрозмовники ЄП.

Наразі немає певності у тому, чи буде уряд призначати нового повноцінного торгпреда, чи обере виконуючого обов’язки. За даними джерел, швидше за все, Микольська не буде звільнятися з посади, а візьме неоплачувану відпустку для навчання.

Курс навчання, у якому братиме участь заступниця міністра, розпочинається з початку вересня та триватиме 10 місяців. Таким чином, Микольська повернеться до України на офіційному старті парламентської виборчої кампанії.

Наталія Микольська обіймає посаду заступниці міністра від квітня 2015 року, почала працювати в уряді Яценюка та зберегла посаду після призначення уряду Гройсмана. Під її керівництвом проходили кілка переговорів щодо зон вільної торгівлі, в тому числі була підписана угода про ЗВТ між Україною та Канадою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.