Столтенберг запросив Порошенка на засідання Північноатлантичної ради НАТО

Вівторок, 26 червня 2018, 15:32

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента України Петра Порошенка взяти участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО на рівні глав держав та урядів на саміті Альянсу, що відбудеться 11-12 липня у Брюсселі.

Про це йшлося під час сьогоднішньої телефонної розмови Порошенка та Столтенберга, повідомляє сайт глави держави.

"Єнс Столтенберг запросив президента України взяти участь у засіданні Північноатлантичної Ради НАТО на рівні глав держав та урядів, а також зустрічі високого рівня держав-учасниць та країн-партнерів миротворчої місії "Рішуча підтримка" в Афганістані", - йдеться у повідомленні.

Сторони обговорили питання підготовки до участі України в заходах у рамках саміту НАТО у Брюсселі.

"Глава держави підкреслив, що Україна продовжує реалізацію курсу євроатлантичної інтеграції та реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО та із залученням практичної допомоги Альянсу", - йдеться у повідомленні.

Порошенко поінформував Столтенберга про розвиток подій на Донбасі та наголосив на важливості розміщення на окупованій частині Донбасу багатонаціональних миротворчих сил під мандатом ООН.

Нагадаємо, Угорщина офіційно відмовилася від вето щодо проведення окремої зустрічі лідерів НАТО за участі Порошенка, але і надалі блокує Комісію Україна-НАТО (КУН).

Крім того, Угорщина ще вирішує, чи блокуватиме підтвердження лідерами держав-членів НАТО закріплення за Україною статусу аспіранта на саміті Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.