У Франції арештували чотирьох осіб за підготовку атак на мусульман

Четвер, 28 червня 2018, 13:40

У Франції розслідують дії дев'яти чоловіків і однієї жінки за підозрою в плануванні нападів на мусульман.

Про це повідомило джерело в суді, передає Reuters.

Осіб у віці від 32 до 69 років підозрюють у плануванні нападів, зокрема на імамів. Серед них 65-річний колишній поліцейський, який вважається лідером групи, і його дружина.

Тридцять шість одиниць зброї, листівка з докладним описом того, як зробити саморобні вибухові речовини і матеріали, які можуть бути використані для виготовлення вибухових речовин, були знайдені при арешті підозрюваних в різних місцях Франції, повідомила прокуратура.

Четверо з них залишаться під вартою до суду, четверо були звільнені, а двоє все ще чекають, коли суддя вирішить їхню долю.

"Група намагалася набрати нових членів і розширити свої осередки, структуруючи себе на регіональному рівні", - йдеться в заяві.

З початку 2015 року Франція постраждала від низки джихадистських атак, часто здійснених людьми, які радикалізувалися або стверджували, що діяли від імені терористичної групи "Ісламська держава".

У результаті нападів було вбито понад 240 людей, в тому числі 130 людей, які загинули в результаті вибухів та стрілянини в Парижі в листопаді 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.