Франція вимагає від Греції видати підозрюваного в кіберзлочинах росіянина

Середа, 27 червня 2018, 18:16

Франція надіслала Греції запит щодо видачі росіянина Александра Вінніка, якого звинувачує у скоєнні кіберзлочинів і відмиванні грошових коштів, збиток від яких склав мільйони євро.

Про це передає Interfax.ru.

"Сьогодні ми були запрошені в прокуратуру міста Салоніки, де нам оголосили про запит Франції на видачу Aлександра", - повідомив адвокат Іліас Спірліадіс.

Франція звинувачує Вінніка в тому, що він, будучи учасником кримінального угруповання, відмивав кошти, отримані незаконним шляхом, а також здійснював різні кіберзлочини, зокрема використовуючи особисту інформацію французьких громадян без їхнього дозволу.

"Точна сума вкрадених коштів у запиті не фігурує. Там лише сказано, що з інкримінованої Вінніку шкоди в 130 млн євро частина відмивалася на території Франції", - сказав він.

Спірліадіс уточнив, що мова, на його думку, йде про мільйони євро. 

Вінніка затримали в Греції в липні минулого року. У США його підозрюють в організації операції з відмивання не менше $4 млрд. З 2011 року він зумів відмити мінімум $4 млрд, використовуючи біткоїни, вважає американське слідство. У жовтні 2017 року грецький суд задовольнив запит про видачу Вінніка США. Сам він відкидає звинувачення Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.