Британія підготувала нову стратегію боротьби з тероризмом

Понеділок, 4 червня 2018, 16:52

Велика Британія оприлюднила оновлену стратегію боротьби з тероризмом, яка має на меті використовувати технології, обмінюватися інформацією та розширювати зв'язки з бізнесом.

Про це повідомляє Reuters.

Стратегія спрямована на кращий обмін інформацією, у тому числі з підприємствами, для прискорення виявлення підозрілих покупок, підвищення безпеки в людних місцях та зменшення вразливості інфраструктури.

Нещодавно призначений міністр внутрішніх справ Саджид Джавід сказав, що до нової стратегії увійшли уроки, які спецслужби винесли після нападів в Лондоні та Манчестері.

"Загроза від тероризму є однією з найважчих, з якою ми стикаємося, і зрозуміло, що необхідні зміни", - сказав Джавід.

Він сказав, що час між радикалізацією та плануванням нападу став коротшим, ніж у минулому, що радикалізація відбувалася частіше в Інтернеті, і що під час нападів використовувалися щоденні предмети.

Поточний рівень загрози для Британії оцінюється як суворий, а це означає, що атака дуже імовірна. Британський уряд заявив, що з червня 2013 року він знищив 25 ісламістських осередків - 12 з них з березня 2017 року, і в даний час займається більш ніж 500 операціями.

Джавід також сказав, що хоча ісламісти представляють найбільшу загрозу, ризик крайньо правого екстремізму також зростають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.