Швейцарія відмовила у громадянстві британцю, бо той не назвав походження страви

Понеділок, 4 червня 2018, 18:56

Швейцарія відмовила у громадянстві британцю, який не зміг назвати місця походження швейцарської національної страви раклет.

Про це повідомляє Swissinfo.

Британець Девід Льюіс поділився своїм розчаруванням стосовно швейцарського процесу натуралізації у інтерв’ю виданню SonntagsBlick.

Окрім рідної англійської мови 43-річний британець також досконало володіє німецької та французькою мовами. У нього немає судимості, він почав жити у Швейцарії практично відразу після народження та декілька років працював у швейцарській фінансовій організації.

Він виховує у Швейцарії 6-річного сина та нещодавно відкрив кафе в Цюриху.

Незважаючи на все це, місцева община відхилила прохання Льюіса про громадянство, оскільки він не знав, що національна швейцарська страва раклет походить з франкомовного кантону Вале. Він також не був ознайомлений з іншою традиційною швейцарською стравою – капунсом.

"Я визнаю, що я не ідеальний", - заявив Льюіс, додавши, що він вже блискуче склав обов'язковий письмовий екзамен про Швейцарію. Він також сказав, що більшість свого життя провів у Швейцарії і добре інтегрувався.

Він висловив стурбованість ступенем деталізації інтерв'ю з натуралізаціії, яке йому описали як "неформальну бесіду". Проте, за словами британця, розмова більше скидалась на іспит.

"Навіть моєму шестирічному синові, якого мені потрібно було взяти на інтерв’ю, були поставлені питання", - сказав Льюіс.

Місцева община Льюіса - Фрайєнбах у кантоні Швіц - написала у поясненні, що Льюїс "був недостатньо обізнаний з швейцарськими звичаями та традиціями" і відмовилася коментувати цю справу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.