Італія на все літо закриє порти для кораблів неурядових місій, що рятують мігрантів

Неділя, 1 липня 2018, 11:39

Італійські порти будуть закриті все літо для кораблів неурядових організацій, які рятують мігрантів, які намагаються переплисти Середземне море з Африки до Європи.

Про це заявив глава МВС Італії Маттео Сальвіні, повідомляє The Local.

"Неурядові організації будуть бачити Італію тільки на листівках", - заявив Сальвіні, який також є віце-прем'єр-міністром та головою правої партії "Ліга".

"Порти будуть закриті все літо", - зазначив Сальвіні, додавши, що заборона стосується не тільки доступу до портів, а й "постачання палива для кораблів НУО".

"Італійські військові говорять мені, що як і лівійці, неурядові організації допомагають контрабандистам, свідомо чи ні", - сказав Сальвіні.

Але він підкреслив, що Італія з іншими державами "буде продовжувати рятувати всіх тих, кому потрібна допомога".

"Іноземні НУО з іноземними екіпажами, що ходять під іноземним прапором і фінансуються зарубіжними установами, більше не зможуть потрапити в Італію", - заявив міністр.

Нагадаємо, після понад 10 годин переговорів та спроби Італії заблокувати рішення лідери ЄС досягли домовленості щодо міграції на саміті в Брюсселі.

Італія, до берегів якої прибуває велика кількість мігрантів з Північної Африки, погрожувала заблокувати рішення лідерів, якщо її вимоги не будуть виконані. 

Після завершення переговорів, які тривали ледь не до ранку п’ятниці, лідери ЄС домовились створити центри для мігрантів у тих країнах, які на це добровільно погодяться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: