Італія готова блокувати результати саміту ЄС - ЗМІ

Четвер, 28 червня 2018, 11:12

Італія готова заблокувати результати майбутнього саміту ЄС щодо біженців.

Про це повідомили джерела агентства ANSA.

Вони заявили, що лідери Італії готові зробити це, якщо в підсумковому тексті саміту не буде відображена концепція спільної відповідальності за порятунок мігрантів, які прибувають морем. Джерела сказали, що це "червона лінія" для Риму.

Італія просить підтримки з боку інших країн ЄС в прийомі кораблів, які здійснюють пошуково-рятувальну діяльність в Середземному морі, й у перерозподілі біженців.

По суті, це означало б недотримання Дублінської угоди, відповідальності країни в'їзду за реєстрацію мігрантів.

Якщо концепція спільної відповідальності буде прийнята, кажуть джерела, і визнана необхідність працювати над новими прибуттями, Рим готовий співпрацювати з другорядними питаннями. Мігранти - делікатне питання для канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка змагається з міністром внутрішніх справ Горстом Зеєгофером на внутрішньому рівні. Зеєгофер погодився дати Меркель час до кінця червня для пошуку загальноєвропейського рішення у міграційній суперечці.

Прем'єр Італії Джузеппе Конте виступає за те, щоб ті держави ЄС, які відмовляються приймати шукачів притулку відповідно до квот, отримували менше грошей з бюджету ЄС.

Як очікується, на саміті в Брюсселі лідери ЄС погодяться виділяти більше грошей на сирійських біженців в Туреччині та надавати більше коштів для проектів в Африці. Вони також розглядають питання про створення центрів для біженців за кордоном для прийняття рішення про надання їм притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: