Лівія відмовилася від центрів для біженців, Італія пропонує інші країни Африки

Вівторок, 26 червня 2018, 13:18

Італія закликала до створення центрів для мігрантів в Африці, щоб зупинити приплив шукачів притулку до країн Західної Європи.

Пропозицію озвучив міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні під час візиту до Лівії, повідомляє Reuters.

"Необхідно створити центри прийому та ідентифікації", - заявив Сальвіні, подякувавши також лівійській береговій охороні за "відмінну роботу" у порятунку та перехопленні мігрантів.

Проте уряд Тріполі, який не контролює всю Лівію, не хоче створювати прийомні центри. Заступник прем'єра в уряді національної згоди Лівії Ахмед Майтиг заявив, що уряд готовий вирішувати проблему міграції, "але ми повністю відкидаємо будь-які міграційні табори в Лівії".

Після повернення в Італію Сальвіні заявив, що такі центри повинні бути створені на південь від Лівії, в Нігерії, Малі, Чаді та Судані.

Італія, яка розташована неподалік від Лівії, з 2014 року прийняла близько 650 тисяч човнів з мігрантами.

Минулого тижня Італія відмовилася приймати 629 мігрантів, які були врятовані кораблем Aquarius. У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти корабель в порту Валенсії.

Тим часом рятувальний човен Lifeline однойменної німецької місії, який 21 червня у Середземному морі підібрав 224 біженці, досі у морі. Мальта та Італія одразу відмовилися відкривати свої порти для судна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.