Британія оштрафує Facebook на $660 тисяч за скандал з Cambridge Analytica

Середа, 11 липня 2018, 09:44

Британське управління з питань інформації (ICO) оштрафує соціальну мережу Facebook на $660 тисяч через скандал з Cambridge Analytica і незаконне використання даних користувачів.

Про це повідомляє AFP.

"Розслідування ICO прийшло до висновку, що Facebook порушив закон, не захищаючи інформацію людей. Також було встановлено, що компанія не змогла продемонструвати, як інші люди збирали дані", - заявили в управлінні.

У звіті також говориться, що управління планує накласти на Facebook максимальний штраф, доступний за порушення Закону про захист даних.

Відзначається, що компанія Facebook може відреагувати на зауваження уповноваженого з питань інформації, після цього буде прийнято остаточне рішення щодо штрафу.

ЄС в травні запустив нові закони про захист даних, що дозволяють регулюючим органам штрафувати компанії на суму до 20 мільйонів євро або 4% річного глобального обороту.

Але в справі Facebook через терміни інцидентів, пов'язаних з розслідуванням, штрафи обмежені тими, які передбачені згідно з попереднім законодавством. Очікується, що наступний етап роботи ICO буде завершено до кінця жовтня.

Як повідомлялося, в березні навколо Facebook розгорівся скандал, коли стало відомо, що компанія Cambridge Analytica через свій додаток в соцмережі збирала дані користувачів.

Передбачалося, що ці дані могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу. Cambridge Analytica могла отримати дані загалом 87 млн ​​користувачів соцмережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.