Біля лондонської штаб-квартири Cambridge Analytica знайшли підозрілий пакет

Четвер, 22 березня 2018, 17:06

Британська поліція повідомила, що поблизу лондонської штаб-квартири Cambridge Analytica виявили підозрілий пакет, в результаті чого було перекрито найближчі дороги та евакуйовано людей з будівлі.

Про це повідомляє Reuters.

"Людей з будівлі було евакуйовано в якості запобіжного заходу", - сказав поліцейський. "Повідомлень про постраждалих немає".

"Поліція була викликана в 13.26 (за місцевим часом) у четвер, 22 березня, через повідомлення про підозрілий пакет в одному з будинків на вулиці Нью-Оксфорд", - повідомила речниця поліції. "Розслідування обставин триває."

Як відомо, офіс компанії Cambridge Analytica, яку звинувачують у несанкціонованому використанні даних 50 млн користувачів Facebook для впливу на вибори у США в 2016 році, знаходиться на вулиці Нью-Оксфорд, що є однією з головних британських торгових вулиць у центрі столиці.

Нагадаємо, компанія Facebook перебуває під вогнем критики, оскільки з'ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими об’ємами даних, отриманих через Facebook, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах. Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанію.

Керівництво Європейського парламенту запросило Цукерберга надати пояснення з приводу скандалу із зловживанням персональними даними. У США також хочуть свідчень Цукерберга перед Конгресом.

Британія проводить розслідування щодо компанії Cambridge Analytica.

Правління Cambridge Analytica відсторонило генерального директора Александра Нікса.

Читайте детальніше: "Українки", російські гроші та Facebook: як британська фірма підтасовувала вибори по всьому світу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: